Wat is SEO

Wij staan open voor jouw ambitie

Bel ons vrijblijvend:
0318 – 209 439

00:05:00 min. 15-12-2016

Wat is SEO? SEO is een onderdeel van internet marketing, wat online meer mogelijkheden geeft. Daarom een korte uitleg over de (vak)termen zoals SEO, veel gebruikt worden bij internet marketing of online marketing.

Wat is SEO?

De afkorting SEO, uitgeschreven Search engine optimization, is de meest gebruikte afkorting binnen het vakgebied Internet Marketing. In het Nederlands te vertalen met zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een onderdeel van internet marketing dat te maken heeft met het verbeteren of optimaliseren van een website of webshop voor een specifieke zoekmachine. In Nederland zal dit bijna altijd Google.nl zijn.

Zoekmachines als Google werken met specifieke wetten en regels om websites te beoordelen op kwaliteit in relatie tot een zoekwoord.
Als een website niet goed scoort op een zoekwoord dan is de beoordeling laag en wordt deze lager in Google weergegeven dan een website die beter scoort en dus hoger in Google wordt weergegeven. Wil de lager geplaatste website hoger in Google komen en boven zijn concurrent uitstijgen moeten er verbeteringen plaats vinden in de ogen van de Google zoekmachine als positief gezien worden. Door SEO-technieken toe te passen zal de website zeker hoger komen in Google.

Wat zijn SEO-technieken

Niet alles is bekend van Google. Als dit zo was dan zou iedereen weten hoe ze boven in Google moeten komen. Wij hebben door jaren ervaring ervaren waar Google in ieder geval rekening mee houdt tijdens het beoordelen van een websites en webshops.

  • Duidelijke en volgbaren (menu)structuur
  • Content inrichten voor leesbaarheid > Titels, tekst en afbeeldingen
  • Afbeeldingen ondersteunen tekst
  • 2.5% Zoekwoorden verspreid over URL, titels en tekst
  • Links op de website gaan naar de belangrijkste pagina’s
  • Laad snelheid van de website boven de 80 > check hier de website snelheid

Websites die bovenstaande onderdelen netjes voor elkaar hebben, zullen zeker stijgen en hebben dit artikel “wat is SEO” begrepen. Zoekmachine optimalisatie en bewezen SEO-technieken uitbesteden aan een betrouwbare partij? Kijk naar de werkwijze van Timbee, transparante internet marketing.

Wie past SEO toe?

Laten we het zo makkelijk mogelijk omschrijven. Als een commercieel bedrijf hoog in Google staat op een zoekwoord dat populair is, kun je er vanuit gaan dat deze bedrijven hun website optimaliseren voor zoekmachines en dus SEO doen of laten doen. Uitzonderingen zijn Wikipedia, Facebook en andere grote websites die zonder veel moeite hoog in Google scoren. Toch zullen ook deze bedrijven veel investeren in Zoekmachine Optimalisatie, omdat ze anders naar verloop van tijd achter gaan lopen op andere grote websites. Bedrijven kunnen niet zonder zoekmachine optimalisatie, omdat dit een doorlopend proces is tegen alle online concurrenten.

Wat kost SEO?

De kosten van SEO bedrijven lopen zeer uit één, net zoals in andere markten. Maar Google Specialisten zijn niet goedkoop, door hun brede kennis en de waardevolle resultaten die ze kunnen bewerkstelligen.

Aan de andere kant is het inhuren van een SEO bedrijf goedkoop, want er hoeft geen speciale marketing medewerker aangenomen te worden.

Timbee Transparante Internet Marketing heeft de visie dat er geen vast contract nodig is voor het behalen van de doelen. Er is tijd nodig. SEO in een website werkt niet in één dag, wij vragen de opdrachtgever rekening te houden minimaal 3 tot 6 maanden om de besproken doelen te behalen. Timbee geeft opdrachtgevers de aandacht die nodig is vanaf 300 euro per maand. Deze instap investering is een goede basis voor de gemiddelde website en webshop. Natuurlijk worden doelen aangepast aan de hand van de investering die gedaan wordt.

Zoekmachine optimalisatie voor uw website?

Bij Timbee Internet Marketing maken we geen onderscheid tussen kleine of grote bedrijven. Onze internet marketing expertise is beschikbaar voor iedereen. Al vanaf 300,- per maand kunnen wij u van dienst zijn.