Stap zetten in de Duitse markt, is het slim?

Wij staan open voor jouw ambitie

Bel ons vrijblijvend: 0318 – 209 439

Geschreven door Robin Warlich

SEO specialist & Gamefanaat

3 min. 10-02-2021

Heb jij interesse in de Duitse markt? Duitsland is één van de belangrijkste handelspartners van Nederland en een land met veel kansen in de verkoopmarkt. Maar brengt het uitbreiden van je bedrijf naar Duitsland nou ook echt voordelen met zich mee? Spoiler alert: ja, maar je moet het wel goed regelen.

Is het slim?

Ondernemen in Duitsland is in veel gevallen een slimme zet! Waarom vraag je je af? Van de 195 landen waar jij kan gaan ondernemen, scoort Duitsland bij Nederlandse ondernemers hoog. Onze Duitse buren zijn onze handelspartner nummer 1. Een groot voordeel is de grote omzetmarkt die erbij komt kijken. Duitsland heeft namelijk ongeveer 83 miljoen inwoners, dit is bijna vijf keer zoveel als in Nederland. Er is ook veel vraag naar onze producten en diensten van onze Duitse buren. Nog een belangrijk voordeel is de goedlopende en stabiele economie in Duitsland. 

Geen makkelijk klusje

Het is echter geen makkelijk klusje om met je bedrijf te groeien in Duitsland. Je moet er heel wat moeite, tijd en geld in stoppen. Onze Duitse buren hebben andere normen en waarden dan wij als Nederlanders. Je moet dus eerst goed onderzoek doen naar de Duitse taal en cultuur en dit ook respecteren. 

Is het wat voor mij?

In Duitsland liggen dus heel wat kansen voor Nederlandse bedrijven maar je kan niet zomaar met elk bedrijf de Duitse markt betreden. Als je omzet wil behalen in Duitsland moet je eerst zorgen dat de zaken in Nederland goed gaan. Wanneer jij een klein beginnend bedrijfje hebt in Nederland, waarmee de zaken nog niet helemaal lekker gaan, dan is het niet aan te raden om ook nog te beginnen met verkopen in Duitsland.

Als jouw bedrijf in Nederland goed loopt en je op zoek bent naar meer kansen en een beetje uitdaging, dan is de stap in de Duitse markt zeker een goed idee.

Durf jij de stap te zetten?

Heb je interesse gekregen in onze Duitse buren en zie jij een beetje uitdaging voor jouw bedrijf wel zitten? Lees onze andere blogs over alles wat je moet weten over de Duitse markt!