Hoe kom ik bovenaan in Google?

Wij staan open voor jouw ambitie

Bel ons vrijblijvend:
0318 – 209 439

Geschreven door Robin Warlich

SEO specialist & Gamefanaat

00:00:04 min. 19-05-2020

Om meer bezoekers naar je website te krijgen wil je als ondernemer graag bovenaan komen in de zoekresultaten van Google, toch? Om bovenaan in Google te komen zullen de website en de content op de website moeten voldoen aan de richtlijnen van Google. Google wil haar gebruikers namelijk de meest relevante websites en de meest relevante content aanbieden. De taak van Google is om jouw website aan te laten sluiten bij de zoekopdracht van een gebruiker van Google. In deze blog vertel ik je hoe je het snelst bovenaan in Google komt. Alleen een website of webshop die goed gevonden wordt via Google levert resultaat op. Wil jij hoger in Google komen te staan?

Bovenaan in Google door SEO

Om bovenaan te komen in Google pas je Search Engine Optimization toe. Search Engine Optimization is afgekort SEO. SEO is een techniek die je toepast als je zoekmachine marketing wilt inzetten voor jouw website of webshop. SEO bestaat uit een aantal onderdelen, zoals:

  • Het bepalen van zoekwoorden
  • Het creëren van content
  • Het opzetten van linkbuilding

Er zijn meer onderdelen van SEO, maar bovenstaande drie onderdelen zal ik expliciet aan je uitleggen.

bovenaan in Google

Zoekwoorden bepalen

Een zoekwoorden onderzoek legt de basis voor het optimaliseren van jouw website voor Google. Voordat je teksten gaat schrijven voor jouw website of webshop is het belangrijk om te weten op welke zoekwoorden jouw doelgroep zoekt binnen Google. Om de juiste zoekwoorden te bepalen is het van belang dat je zoekwoorden bepaalt waarop je gevonden wilt worden om bovenaan in Google in te komen.

Het is echter niet alleen belangrijk waar je op gevonden wilt worden, maar het is ook belangrijk om te weten waar de doelgroep naar zoekt. Hierbij kijk je onder andere naar het zoekvolume, hoe vaak wordt er per maand gezocht naar dit zoekwoord? Daarnaast is ook de concurrentie van belang. Hoe minder concurrentie op een zoekwoord, hoe makkelijker het is om snel hoger in Google te komen.

Content creatie

Een belangrijk onderdeel van search engine optimization is content creatie. De filosofie van Google is: schrijf pagina’s voor bezoekers, niet voor zoekmachines. Doe dit ook! Zorg daarbij dat je voldoende schrijft over jouw business. Relevante content zal ervoor zorg dat je hoger in Google komt. Content creëren kun je bijvoorbeeld doen door te bloggen over jouw diensten en producten. Hierbij kun je bijvoorbeeld ook trends beschrijven die er gaande zijn in jouw branche. Het creëren van content is een must als je bovenaan in de zoekmachine wilt komen.

Linkbuilding opzetten

Een belangrijk, maar vaak vergeten, onderdeel is het opzetten van linkbuilding. Linkbuilding zorgt ervoor dat de domein autoriteit van je website of webshop omhoog zal gaan. Het hebben van een hoge domein autoriteit zorgt ervoor dat je website eerder bovenaan in Google zal staan. Linkbuilding doe je door het laten plaatsen van jouw link op andere websites. Zo verzamel je backlinks. Ga bijvoorbeeld gastbloggen en vergroot daarmee je online bereik!

Bovenaan in Google door Timbee

Wil je ook jouw website of jouw webshop bovenaan in Google, maar weet je niet waar je moet beginnen? Bij Timbee Internet Marketing werkt een team van SEO-specialisten die je kunnen helpen met het optimaliseren van je website om hoger in de zoekresultaten te komen. Neem contact op met onze SEO-specialist Joost om met je website bovenaan in Google te komen door zoekmachine optimalisatie.