Google Analytics Installeren

Wij staan open voor jouw ambitie

Bel ons vrijblijvend: 0318 – 209 439

Google Analytics is wereldwijd het meest gebruikte platform voor web analytics. De mogelijkheden zijn daarom ook eindeloos. Je kunt bijvoorbeeld zien hoeveel bezoekers er op je website zijn geweest maar ook waar deze bezoekers vandaan komen. Op deze pagina leggen we je uit hoe je Google Analytics kunt installeren en hoe wij je daarbij kunnen helpen.

Zo installeer je Google Analytics

Stap 1: Zorg dat je een Google account aanmaakt, en inlogt bij Google Adnalytics
Stap 2: Voeg je website toe, en ontvang de Google Analytics code
Stap 3: Laat de Google Analytics code door team Timbee installeren op je website
Stap 4: Gefeliciteerd, je bent klaar om inzicht te krijgen in je website!

Doelen bepalen

Om inzicht te krijgen in de prestaties van je website is het noodzakelijk om doelen te stellen. Aan de hand van Google Analytics kunnen verschillende doelen worden ingesteld en gemeten. Het is belangrijk om doelen te bepalen, een doel met je website kan bijvoorbeeld het aantal nieuwe bezoekers zijn of het aantal mensen wat het contactformulier heeft ingevuld. Waar het voor een hovenier belangrijk is om offerte aanvragen te krijgen via zijn website is voor een fysiotherapeut het aantal gemaakte afspraken van toepassing.

Timbee Dashboard installeren

Wanneer het geïnstalleerd hebt op je website kom je er waarschijnlijk al snel achter dat er heel veel opties zijn binnen Analytics. Om het overzicht te houden hebben wij speciaal voor jou een dashboard ontwikkelt waarbij je direct inzicht krijgt in de belangrijkste punten van je website. In één overzicht zie je bijvoorbeeld het aantal nieuwe bezoekers, conversies en de meest bezochte pagina’s.

Hulp bij het installeren van Google Analytics

Om je bedrijf sneller te laten groeien is het installeren van Google Analytics belangrijk om inzicht te krijgen in je website. Starten met Google Analytics? Wij nodigen je graag uit voor een vrijblijvende kennismaking om voor jou Google Analytics te installeren.

terug naar Tools