Content marketing strategie

Wij staan open voor jouw ambitie

Bel ons vrijblijvend: 0318 – 209 439

Content marketing, elke marketeer of communicatie-medewerker in 2017 houdt zich er wel mee bezig. Dat is niet voor niets. Content marketing is een ware trend en onmisbaar in jouw communicatiestrategie. Maar wat is dit nu eigenlijk precies en wat heb je er aan?

Je hebt verschillende vormen van content. Denk aan afbeeldingen, tekst of video. Alle drie zijn het vormen van content. Let op dat je een contentvorm gebruikt die past bij jouw doelgroep. Content marketing komt neer op het aanbieden van relevante informatie aan jouw doelgroep, via het juiste kanaal, om zo je doelgroep aan je te verbinden.

Zo scoor je met content marketing

Content marketing kan heel interessant zijn, vooral voor de lokale markt, maar hoe scoor je dan precies met deze strategie? De kern van content marketing is het delen van expertise. De consument van 2017 wil niet meer dat marketeers hun van alles aansmeren. Ze willen zelf beslissen wat ze kopen. Content marketing kan hier een goede oplossing voor zijn. Dan moet het alleen wel goed uitgevoerd zijn. Belangrijk is dat je een goed verhaal schrijft, je publiek fan van je wordt en uiteindelijk dat je publiek overgehaald wordt tot het ondernemen van actie.

Content marketing is de perfecte combinatie van een consument zelf laten kiezen voor een product, maar hem toch een beetje een bepaalde richting insturen.

Voordelen

  • Geen opdringerig marketingmiddel
  • De consument denkt dat hij zelf voor jouw product kiest
  • Je publiek wordt fan van jou

Start met jouw content strategie

Het enige echte nadeel van een deze content strategie, is dat het tijd kost. Veel tijd. De tijd die je in deze marketing stopt is wel een investering, want content marketing is de toekomst van de huidige marketing. Heb je zelf geen tijd om een content marketing strategie te ontwikkelen en deze vervolgens uit te voeren? Dan is Timbee er voor jou. Onze specialisten op het gebied van content marketing helpen je bij het ontwikkelen van de strategie en kunnen deze strategie ook voor je uitvoeren. Uiteraard in samenwerking met jou, want content moet uniek en authentiek zijn.

Wil je hulp? Maak dan kennis met Timbee!