Conversieoptimalisatie staat voor het optimaliseren van het rendement van de website. Hierbij moet onder andere een hoge gebruiksvriendelijkheid van de website zorgen voor meer conversie.

Dit is conversie

Conversie betekent dat een websitebezoeker actie onderneemt op de website. Dus een bezoekers die een product in een winkelmandje stopt, of een bezoeker die een contactformulier invult. Veel website bezoekers zijn leuk, maar je hebt er niets aan als ze geen actie uitvoeren. Je wilt uiteindelijk dat een websitebezoeker overgaat tot conversie.

Zo begin je met conversieoptimalisatie

Conversie optimalisatie betekent het oplossen van knelpunten op de website die de bezoeker ervan weerhouden om een actie te ondernemen. De knelpunten moeten opgelost worden. Maar hoe doe je dat? Daar zijn wij voor. Met onze ervaring weten we conversie op websites te verhogen, door de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren en een om een goede zoekwoorden onderzoek te hebben gedaan.

A/B testen

Wanneer je als organisatie begint met conversie optimalisatie, is het belangrijk om te testen en resultaten te analyseren. Op welke plek werkt een contactknop het best? Hoe moet ik mijn pagina indelen? Dat zijn vragen die te maken hebben met conversieoptimalisatie. Het gedrag van de website gebruiker moet worden geanalyseerd om te bepalen hoe een pagina ingericht moet worden. Vervolgens moeten de resultaten worden geanalyseerd om te bepalen wat het beste werkt.

Conversie optimalisatie kost tijd. Het is niet zo dat wat bij de ene website werkt, ook bij een andere website gegarandeerd werkt. Er zijn wel een aantal ‘conversie trucjes’ die voor veel websites altijd werken. Alvast een gratis tip: benoem altijd de USP’s van je organisatie op de website, het liefst bovenaan op een pagina. Dit werkt conversieverhogend.

Starten met conversie optimalisatie

Hoe hoog is het conversiepercentage van je website? Dat kan beter! Start vandaag nog met conversieoptimalisatie, om meer resultaat uit de website te halen. Heb je hulp nodig bij het verhogen van de conversie via de website? We helpen je graag. Neem direct contact op met onze conversie specialist.

Onze specialist

"Ik help je meer conversie uit je website te halen"