Het succes van Refurbished.nl

Wij staan open voor jouw ambitie

Bel ons vrijblijvend:
0318 – 209 439

Refurbished.nl verkoopt refurbished elektronica zoals telefoons, laptops en tablets via hun website. Zij kwamen bij Timbee met de vraag om het aantal klanten en daarmee de omzet te verhogen.

De Timbee methode

Als multidisciplinair marketingbureau past deze vraag precies in ons straatje. Wij hebben besloten om deze vraag op meerdere fronten aan te pakken.

SEO voor organische vindbaarheid

SEO staat voor Search Engine Optimization. Dat betekent dat de website en de content zo wordt ingericht, dat deze makkelijk op Google gevonden kan worden. Bij Timbee doen wij dit volgens een beproefde methode. Refurbished.nl staat inmiddels voor meer dan 50 zoekwoorden op de nummer 1 positie in Google en voor nog veel meer zoekwoordencombinaties in de top 10.

SEA: advertenties die converteren

Onze Google Ads specialist ging aan de slag met effectieve advertenties die resulteren in veel aankopen en daarmee een hogere omzet. Door te blijven testen en optimaliseren werd al snel een winnende strategie gevonden. Onderstaande screenshot komt uit Google Analytics. De gegevens komen uit de periode 1 januari t/m 29 april 2020, vergeleken met dezelfde periode in 2019. De absolute getallen zijn onzichtbaar gemaakt uit privacy overwegingen.

SEA resultaten van Refurbished

Zo is te zien dat het aantal transacties en het conversiepercentage behoorlijk gestegen is. Tegelijkertijd konden we de kosten per conversie behoorlijk naar beneden halen. Waardoor een veel groter gedeelte van de marge overblijft.

Winnen met social media

Hoe zorg je dat een groot gedeelte van je doelgroep in contact komt met jouw merk? Door aanwezig te zijn op de plekken waar jouw klanten ook zijn. Ook digitaal. Miljoenen Nederlanders maken nog altijd gebruik van Facebook, dit maakt het de perfecte plek om kennis te maken met nieuwe klanten. Onderstaande screenshot komt uit Google Analytics. De gegevens komen uit de periode 1 januari t/m 29 april 2020, vergeleken met dezelfde periode in 2019. De absolute getallen zijn onzichtbaar gemaakt uit privacy overwegingen.

Social media resultaten Refurbished.nl
De gegevens laten zien dat de resultaten uit social media een sterke stijging hebben meegemaakt. Dit verhoogde niet alleen de naamsbekendheid van Refurbished.nl, maar ook de omzet.

Het resultaat mag er zijn

Onderstaande screenshot komt uit Google Analytics. De gegevens komen uit de periode 1 januari t/m 29 april 2020, vergeleken met dezelfde periode in 2019. De absolute getallen zijn onzichtbaar gemaakt uit privacy overwegingen.

Website resultaten voor Refurbished.nl, zoals te zien in Google Analytics

Een sessie is één bezoek aan de website, uiteindelijk hebben we alle bovenstaande KPI’s flink kunnen laten stijgen. Uiteraard is daarmee de omzet ook flink gestegen. Uit privacy overwegingen zijn de precieze cijfers m.b.t. de omzet achterwege gelaten.

Website refurbished.nl

Ga voor succes, ga voor Timbee

Timbee staat voor Transparante Internet Marketing. Dat betekent dat je altijd inzicht hebt in onze werkzaamheden en onze resultaten. Ook als het een keer wat minder goed gaat. Dat vinden wij heel gewoon. Vind jij dat ook heel gewoon? Dan weten wij zeker dat we bij elkaar passen. Neem in dat geval contact met ons op, dan kijken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Refurbished.nl behaalde in één jaar tijd een stijging van 400% in het aantal organische bezoekers

De omzet steeg met 899% in datzelfde jaar

Refurbished.nl staat in de top 10 snelst groeiende E-commerce bedrijven van 2019 in Nederland