B2B leadgeneratie

Wij staan open voor jouw ambitie

Bel ons vrijblijvend: 0318 – 209 439

Extra klanten aantrekken in een B2B markt is (tenzij je al heel bekend bent) niet gemakkelijk. Want waar begin je mee? Als je op Google zoekt naar B2B leadgeneratie, krijg je tips over een e-mail nieuwsbrief en het opzetten van een salesfunnel. Allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. Voordat je een nieuwsbrief kunt versturen, moeten mensen zich wel eerst inschrijven. En voor een social media post heb je wel eerst volgers nodig. Bovendien heb je dit waarschijnlijk allemaal al geprobeerd. Een B2B leadgeneratie website is dan dé uitkomst.

Ik wil B2B leadgeneratie

 

Social media

Wat heb je nodig voor een B2B leadgenerator?

De manier van B2B leadgeneratie die we bij Timbee gebruiken, levert ons consistent meerdere klanten per maand op. Dat hebben we op een hele slimme manier aangepakt. Dat kostte aan het begin veel tijd om op te zetten, maar nu spenderen we daar helemaal geen tijd meer aan. Terwijl de klanten nog steeds geleidelijk binnen stromen. Het opzetten van zo’n leadgenerator vergt echter wel dat je aan tenminste één van de onderstaande eisen kunt voldoen.

  • Je werkt in een nauwe niche, waar geen of weinig concurrenten zich op richten.
  • Je bent bereid te innoveren of dingen anders te gaan doen.

Hoe B2B leadgeneratie werkt en enkele voorbeelden

Een leadgenerator speelt in op de vraag van de klant en levert met ongekend gemak een oplossing. Dit kan al met een simpele website die je helemaal inricht op het werven van klanten. Je vult deze website met landingspagina’s die de vragen van de klant beantwoorden én daarna direct de mogelijkheid geven om een bestelling te plaatsen of contact op te nemen.

Voorbeeld 1: Datalead

Een voorbeeld van een leadgeneratiewebsite in de ICT is Datalead.nl. Datalead koppelt verschillende softwaresystemen aan elkaar, waardoor het handmatig invoeren van data van het ene systeem naar het andere, niet meer nodig is. Dit scheelt de klant uiteraard veel tijd. Bij bekende systemen kan dat automatisch. Denk aan een koppeling tussen Slack en Monday.com, dat is eenvoudig zonder een derde partij te regelen. Er zijn echter ook systemen die helemaal niet met elkaar communiceren. Datalead bouwt dan een API key voor je, waardoor computerprogramma’s beter samenwerken en jouw bedrijf kan profiteren van de synergie.

Datalead screenshot

Voorbeeld 2: Plaatwerk365 en Domino’s pizza

Een andere mogelijkheid is een bestelportaal. Denk aan het bestelproces van Domino’s pizza. Alleen al het feit dat bestellen makkelijk is en de bezorging snel, zorgt voor veel terugkerende klanten. Dit werkt in de B2B net zo. Een voorbeeld van een B2B leadgeneratie website is plaatwerk365.nl.

Wanneer je eenvoudige bewerkingen nodig hebt in de metaalsector, kun je simpelweg je technische tekening uploaden, selecteren welke bewerking je nodig hebt en wanneer je de producten retour wil. Op dat moment nog een uniek systeem in de metaalsector. Alles is direct duidelijk, zo weet je snel de prijs en de levertijd. Dat maakt het inkoopproces zó efficiënt, dat veel klanten direct gebruik maken van hun diensten.

Het voordeel van dit soort systemen is dat het bestelproces zoveel eenvoudiger, sneller en dus tijdbesparender is, dat klanten altijd eerst bij jou aankloppen. Waarom nog een offerte aanvragen bij de concurrent, waar je dan eerst 3 dagen op moet wachten? In die tijd kun je bij plaatwerk365 je producten al retour hebben. Snelheid is alles.

Testimonial Timbee 3

Is een B2B leadgeneratie website wat voor jouw bedrijf?

Als jouw bedrijf al een paar jaar lekker bezig is en klaar om verder te groeien, dan is deze manier van B2B leadgeneratie zeker wat voor jou. Timbee maakt al gebruik van deze manier en dat werkt heel goed, met een stabiele instroom van klanten als resultaat. Timbee bestond echter al wel bijna 5 jaar voordat we hiermee begonnen. Een nieuwe website lanceren is namelijk een groot project, dat meerdere maanden kan duren. Bovendien zijn de eerste resultaten pas zichtbaar wanneer die voltooid is.

Een website voor B2B leadgeneratie wordt echter steeds meer opgepakt. In conservatievere branches kun je hiermee nog als één van de eersten in de markt zijn. Dat is een groot voordeel. Er komt waarschijnlijk een punt in de toekomst dat iedereen hiermee aan de slag gaat, omdat concurreren anders te moeilijk wordt. Dat jij op deze pagina zit, zegt ook al iets.

Timbee en BTTR: de gouden combinatie

BTTR is ons moederbedrijf met expertise in software development. Zij maken voor jou de mooiste websites en apps. Bij Timbee zijn we experts in online marketing, met een bewezen trackrecord zorgen wij voor zichtbare online groei bij onze klanten. Samen maakt dit ons die gouden combinatie. Een goede website, meer klanten en meer zichtbaarheid.

Ben jij er klaar voor meer online resultaat? Ontdek waarom onze klanten zo tevreden zijn.

Neem dan hier contact met ons op

 

Online marketing strategie