B2B leadgeneratie

Wij staan open voor jouw ambitie

Bel ons vrijblijvend: 0318 – 209 439

Extra klanten aantrekken in een B2B markt is (tenzij je al heel bekend bent) niet gemakkelijk. Want waar begin je mee? Als je op Google zoekt naar B2B leadgeneratie, krijg je tips over een e-mail nieuwsbrief en het opzetten van een salesfunnel. Allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. Voordat je een nieuwsbrief kunt versturen, moeten mensen zich wel eerst inschrijven. En voor een social media post heb je wel eerst volgers nodig. Bovendien heb je dit waarschijnlijk allemaal al geprobeerd. Een website speciaal ingericht voor het aantrekken van nieuwe klanten, kan dan wel eens de uitkomst zijn.

 

Social media

Wat heb je nodig voor een B2B leadgenerator?

De manier van B2B leadgeneratie die we bij Timbee gebruiken, levert ons consistent meerdere klanten per maand op. Dat hebben we op een hele slimme manier aangepakt. Dat kostte aan het begin veel tijd om op te zetten, maar nu spenderen we daar helemaal geen tijd meer aan. Terwijl de klanten nog steeds geleidelijk binnen stromen. Het opzetten van zo’n leadgenerator vergt echter wel dat je aan tenminste één van de onderstaande eisen kunt voldoen.

  • Je werkt in een nauwe niche, waar geen of weinig concurrenten zich op richten.
  • Je bent bereid te innoveren of dingen anders te gaan doen.

Testimonial Timbee 3

Hoe B2B leadgeneratie werkt en enkele voorbeelden

Een leadgenerator speelt in op de vraag van de klant en levert met ongekend gemak een oplossing. Dit kan al met een simpele website die je helemaal inricht op het werven van klanten. Je vult deze website met landingspagina’s die de vragen van de klant beantwoorden én daarna direct de mogelijkheid geven om een bestelling te plaatsen of contact op te nemen.

Voorbeeld 1: Datalead

Een voorbeeld van een leadgeneratiewebsite in de ICT is Datalead.nl. Datalead koppelt verschillende softwaresystemen aan elkaar, waardoor het handmatig invoeren van data van het ene systeem naar het andere, niet meer nodig is. Dit scheelt de klant uiteraard veel tijd. Bij bekende systemen kan dat automatisch. Denk aan een koppeling tussen Slack en Monday.com, dat is eenvoudig zonder een derde partij te regelen. Er zijn echter ook systemen die helemaal niet met elkaar communiceren. Datalead bouwt dan een API key voor je, waardoor computerprogramma’s beter samenwerken en jouw bedrijf kan profiteren van de synergie.

Datalead screenshot

Voorbeeld 2: Plaatwerk365 en Domino’s pizza

Een andere mogelijkheid is een bestelportaal. Denk aan het bestelproces van Domino’s pizza. Alleen al het feit dat bestellen makkelijk is en de bezorging snel, zorgt voor veel terugkerende klanten. Dit werkt in de B2B net zo. Een voorbeeld van een B2B leadgeneratie website is plaatwerk365.nl.

Wanneer je eenvoudige bewerkingen nodig hebt in de metaalsector, kun je simpelweg je technische tekening uploaden, selecteren welke bewerking je nodig hebt en wanneer je de producten retour wil. Op dat moment nog een uniek systeem in de metaalsector. Alles is direct duidelijk, zo weet je snel de prijs en de levertijd. Dat maakt het inkoopproces zó efficiënt, dat veel klanten direct gebruik maken van hun diensten.

Het voordeel van dit soort systemen is dat het bestelproces zoveel eenvoudiger, sneller en dus tijdbesparender is, dat klanten altijd eerst bij jou aankloppen. Waarom nog een offerte aanvragen bij de concurrent, waar je dan eerst 3 dagen op moet wachten? In die tijd kun je bij plaatwerk365 je producten al retour hebben. Snelheid is alles.

Is een B2B leadgeneratie website wat voor jouw bedrijf?

Als jouw bedrijf al een paar jaar lekker bezig is en klaar om verder te groeien, dan is deze manier van B2B leadgeneratie zeker wat voor jou. Timbee maakt al gebruik van deze manier en dat werkt heel goed, met een stabiele instroom van klanten als resultaat. Timbee bestond echter al wel bijna 5 jaar voordat we hiermee begonnen. Een nieuwe website lanceren is namelijk een groot project, dat meerdere maanden kan duren. Bovendien zijn de eerste resultaten pas zichtbaar wanneer die voltooid is.

Een website voor B2B leadgeneratie wordt echter steeds meer opgepakt. In conservatievere branches kun je hiermee nog als één van de eersten in de markt zijn. Dat is een groot voordeel. Er komt waarschijnlijk een punt in de toekomst dat iedereen hiermee aan de slag gaat, omdat concurreren anders te moeilijk wordt. Dat jij op deze pagina zit, zegt ook al iets.

Marketing Team Timbee

Timbee en BTTR: de gouden combinatie

BTTR is ons moederbedrijf met expertise in software development. Zij maken voor jou de mooiste websites en apps. Bij Timbee zijn we experts in online marketing, met een bewezen trackrecord zorgen wij voor zichtbare online groei bij onze klanten. Samen maakt dit ons die gouden combinatie. Een goede website, meer klanten en meer zichtbaarheid.

Ben jij klaar voor meer online resultaat? Ontdek waarom onze klanten zo tevreden zijn.

Klik hier om contact op te nemen

 

Online marketing strategie

Veelgestelde vragen over B2B leadgenerator

Hoe lang duurt het voordat ik een eerste klant hieruit haal?

Dat is moeilijk te zeggen. Dat heeft vooral te maken met de markt die je wil bedienen en natuurlijk de planning. Bovendien moet de leadgenerator worden geïndexeerd door Google. Wanneer dit gebeurt is altijd lastig te voorspellen. Na voltooiing van het project moet rekening gehouden worden met enkele maanden. Uiteraard is het mogelijk dat het project al eerder aanslaat, in dat geval zit het mee. Mocht het iets langer duren, dan is geduld vereist.

Wat zijn de kosten van een leadgenerator?

Bij een B2B leadgeneratietraject moet je rekenhouden met een bedrag tussen de 15k en 30k, afhankelijk van de hoeveelheid content die moet worden ontwikkeld. Daarna moet de leadgenerator maandelijks onderhouden of uitgebreid worden. Als je dat niet zelf doet, komen daar nog maandelijkse kosten bij.

Is leads binnenhalen via het internet wel mogelijk?

Jazeker, leads binnenhalen via het internet gebeurt al jaren. Waarschijnlijk heb je zelf ook wel eens een contactformulier ingevuld of jezelf ingeschreven voor een e-mailnieuwsbrief. Of wat dacht je van het aanmaken van een account voor webshops? Allemaal acties die jou kwalificeren als lead. De leadgenerator zorgt ervoor dat mensen vinden wat ze zoeken, en daarover contact met jou opnemen. Zo komen klanten bij jou terecht.

Voor welk formaat bedrijf werkt dit?

Deze vorm van leadgeneratie is vooral geschikt voor bedrijven die al enkele jaren lekker bezig zijn, en nu die tijd hebben om te investeren. Voor een pas begonnen zzp’er of eenmanszaak is de investering waarschijnlijk te hoog. Uiteraard beslis je zelf of een leadgenerator binnen je budget past.

Waarom zou ik dit bij Timbee moeten doen?

Timbee heeft inmiddels al ervaring met het bouwen van deze leadgenerators, we gebruiken er zelf ook één. Daarnaast gebruikt ons moederbedrijf BTTR ook een leadgenerator met veel succes. We kunnen dus echt zeggen dat het werkt, want het werkt ook voor ons zelf.

Kan ik hier een keer over bellen?

Absoluut, bellen kan altijd en kost niets. Ons nummer is 0318 - 209 439. Stuur je liever een e-mail? Ook dat is geen probleem. Stuur dan je vragen naar [email protected] Dan komen wij zo snel mogelijk bij je terug.